Case prefabricate

Casele prefabricate din lemn pot avea un aspect interior și exterior, la fel ca și casele din beton și cărămidă. Structura și pereții sunt acoperite cu un finisaj exterior (estetic și protectiv), la fel ca și casele de cărămidă iar interiorul cu gips-carton și finisaj interior. După preferințele clientului, se poate aplica lambriu în locul finisajelor de suprafețe minerale absorbante. Structura unei case prefabricate este proiectata ca un sistem spatial de cadre elastice, consolidate cu piese metalice, proiectate și produse de firme de specialitate internaționale.

Majoritatea caselor pe cadre din lemn sunt prefabricate în atelierele firmei de construcții contractate, fiind construite din panouri de lemn placate (OSB). După pregătirea fundației, structura și pereții prefabricați sunt montate la locația construcției. Structura unei case prefabricate poate fi montată în numai câteva zile, limitând problemele și întârzierile care pot apărea din cauza condițiilor meteorologice.

Pereții prefabricați pot fi diferite dar în marea majoritate sunt folosite placi din lemn din rășinoase, tratate pentru protecția contra incendiilor, antiseptic și fungicid. Panourile din lemn sunt fixate pe fundația din beton, pregătită anterior.

Prejudecățile din Europa de est, legate de casele din lemn prefabricate se bazează numai pe greșelile comise de firmele producătoare fără experiență. Este foarte important ca firma contractată să aibă o vechime semnificativă ori un partener cu experiență în construcția caselor din lemn prefabricate, parteneri și furnizori care pot fi identificate și dau dovadă de experiență și să ofere garanții de cel puțin zece ani pe structura de rezistență (preferabil 20 ani). În Europa de vest și țările nordice, jumătatea caselor noi se construiesc în sistemul case prefabricate pe bază de lemn și materiale lemnoase. În America de nord, aproape toate casele familiare sunt construite pe structură de lemn.

În Germania, țara cu cea mai veche tradiție în construirea caselor din lemn și cu cele mai exigente norme în domeniu, trei case familiale noi din cinci se execută cu structură din lemn. În Canada și Statele Unite, acest procentaj este de peste 80%.

Comentariile nu sunt permise.